12 març, 2024

Una mona de Pasqua de L’obrador de xocolata de Sant Tomàs, la millor de Catalunya

Una mona de Pasqua elaborada pel mestre xocolater de L’obrador de Sant Tomàs Jordi Ortíz ha guanyat el primer premi del concurs “La Millor mona de Pasqua” que ha tingut lloc aquest dimarts 12 de març al Fòrum Gastronòmic de Girona. El reconeixement se l’ha endut Ortíz en la categoria de millor ou o figura de xocolata de Catalunya en la que el mestre xocolater ha presentat una reinterpretació del superheroi Groot en el que malgrat néixer com un ogre, finalment es converteix en un personatge noble i heroic que té uns superpoders que l’han convertit en una imatge icònica per a moltes persones.

Ortíz ha explicat que “amb aquesta figura que té uns superpoders molt genuïns i és molt bondadós, he volgut reconèixer a totes i cada una de les persones amb capacitats diverses que formem part de L’obrador de xocolata de Sant Tomàs, ja que tots ells i elles també són uns superherois i heroïnes”. En aquest sentit, diu Ortíz “cada una de les branques d’aquesta figura representa una d’aquestes persones i gràcies als superpoders podran créixer tant com vulguin”.


La figura guanyadora està elaborada a partir de la tècnica de la xocolata fang que a partir d’assolir una temperatura molt determinada, la textura que agafa la xocolata s’assembla al fang i serveix per recobrir i modelar la figura que en aquest cas la base està feta a partir d’ous de xocolata recoberts. Els ingredients són xocolata negra, xocolata amb llet i l’ou petit que la figura aguanta amb les mans és de xocolata blanca.

El jurat d’aquesta edició estava format per 11 persones entre els quals hi havia el mestre pastisser del Celler de Can Roca Jordi Roca, els guanyadors del primer premi de l’any passat i un jurat popular representat per un fillol i un padrí.

El concurs que aquest any arriba a la tercera edició, l’organitza l’agència gastronòmica Sr. y Sra. Cake amb el suport de Chocovic, Utilcentre, Dir Informàtica i la marca de farina Fills de Moretó. A banda, també hi col·laboren Gremi de Pastissers de Girona, Tarragona i Lleida juntament amb els Gremis de Flequers de la província de Barcelona, de Girona i la Federació Catalana de Gremis. A banda de la categoria de millor ou, hi ha una segona categoria que premia la millor mona tradicional que l’any passat va guanyar el forn Cal Parra d’Olost.