TRANSPARÈNCIA

Grup d’entitats d’iniciativa social sense ànim de lucre de la comarca d’Osona

Presentació

Sant Tomàs és un grup d’entitats d’iniciativa social sense ànim de lucre de la comarca d’Osona que treballa per promoure i millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual o amb dificultats en el desenvolupament, i perquè tinguin les mateixes oportunitats que la resta de la societat, i alhora també ofereix suport a les seves famílies.

Sant Tomàs col·labora amb les administracions i amb institucions públiques i privades per portar a terme la seva tasca i compta amb diferents serveis per donar una atenció integrada a infants, joves, adults i també a persones en edat avançada. Actualment gestiona aquests serveis: un centre de desenvolupament i atenció precoç i un centre de desenvolupament integral, una escola d’educació especial, un centre ocupacional, un servei d’habitatge, un servei d’acolliment residencial per a persones amb necessitats de suport generalitzat, un club de lleure i esport, un servei de respir per a les famílies, un centre de formació i inserció laboral i un centre especial de treball. També compta amb un servei de voluntariat i un servei d’atenció a les famílies i demandes. Per a més informació, consulteu l’apartat Persones i famílies .

Com estem organitzats

Les entitats d’iniciativa social que actualment formen part de Sant Tomàs són l’Associació Sant Tomàs-PARMO, la Fundació Sant Tomàs i la Fundació Tac Osona.

El màxim òrgan decisor de l’Associació és l’Assemblea General, formada pel conjunt de socis de l’entitat. L’Assemblea General delega les funcions de representació legal i de gestió a la Junta Directiva, que està formada per representants dels familiars de les persones ateses als diferents serveis, representants d’administracions públiques locals i institucions i representants de la societat civil. Els seus membres també formen part del patronat de la Fundació Sant Tomàs, i una part d’ells també formen el patronat de la Fundació Tac Osona.

La junta i el patronat deleguen les funcions de gestió al director general de l’entitat, que compta amb la col·laboració d’un comitè directiu format per les direccions de les diferents àrees: social i educativa, empresarial, administració, comunicació i sistemes, laboral de les persones, sistema de gestió integrat i atenció a les famílies i demandes.

Cada servei compta amb un director/a i té autonomia de funcionament en les seves àrees de competència i des dels serveis centrals i des de l’àrea del sistema de gestió integrat es gestionen tots els aspectes transversals de l’entitat: administració, comunicació i sistemes, recursos humans, qualitat i prevenció de riscos i medi ambient.

Sant Tomàs es regeix per una política de qualitat que podeu consultar aquí.

Podeu consultar l’organigrama de l’entitat aquí.

Associació Sant Tomàs-PARMO

Creada el 1966.  Associació sense ànim de lucre declarada d’utilitat pública, no governamental i no confessional, que té la funció de promoure el lleure i la vida associativa entre les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament de la comarca d’Osona, d’oferir-los activitats lúdiques, participatives i socials i de vetllar per l’actuació transversal en la relació entre les famílies.

Inscrita amb el número 397 al Registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya.

Forma part del Registre de Grups d’Interès de la Generalitat de Catalunya amb el número 2070.

Dades identificatives:

Associació Sant Tomàs-PARMO
C. Sot dels Pradals, 7 08500 Vic

info@santtomas.cat

G08491029

Missió, visió i valors
Objectius
Fomentar a tots nivells l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual en els serveis ordinaris de la comunitat i vetllar per la seva màxima participació, la de llurs famílies i tutors, així com la de les persones professionals, en el desenvolupament i activitats de l’entitat.

Promoure, crear i/o gestionar a la comarca d’Osona els centres i serveis que siguin necessaris i en la mesura de les seves possibilitats.

Promoure la consciència pública sobre la problemàtica de la discapacitat intel·lectual i la solidaritat de la comunitat així com fomentar la prevenció i els estudis en aquest àmbit.

Donar suport a les famílies afectades i facilitar als pares, familiars i tutors informació, formació i assessorament adequat.

Facilitar la formació i el suport necessari perquè aquestes persones realitzin un treball que representi un estímul personal i que comporti un salari just i una normalització social. La promoció laboral es fomentarà tant a nivell de la integració a l’empresa ordinària, col·laborant amb totes les empreses, persones i entitats, públiques o privades que puguin promocionar llocs de treball adequats, com a nivell de creació de Centres Especials de Treball.

Portar a terme totes aquelles accions encaminades a potenciar i promoure l’autogovern, el creixement personal, la normalització social i en general la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Activitats
Té la funció de promoció del lleure i de la vida associativa, activitats lúdiques, participatives i socials i l’actuació transversal en la relació entre les famílies. Per a més informació, cliqueu aquí.
Òrgans de govern i equip directiu
Els membres de la junta directiva de l’associació exerceixen llurs càrrecs gratuïtament, d’acord amb els article 322-16 de la Llei 4/2008, de 24 d’abril, del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, relatiu a les persones jurídiques. Podeu consultar-ne la composició aquí.

Pel que fa al comitè de direcció de l’Associació, els imports bruts rebuts durant l’exercici 2022 en concepte de retribucions, indemnitzacions i dietes ascendeixen en conjunt a 29.267,04€. Podeu consultar-ne la composició aquí.

Estatuts
Memòries Anuals
Reglament de règim intern
Informació econòmica

Estats financers i memòria econòmica

Auditories

Protocol contra l'assetjament
Veure

Fundació Sant Tomàs

Creada el 2016, sense afany de lucre, treballa per promoure i millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament de la comarca d’Osona per tal que tinguin les mateixes oportunitats que la resta de la ciutadania. Actua en els àmbits educatiu, formatiu, d’orientació i inserció laboral, social, habitatge, salut, lleure, esport i comunitari.

Està inscrita amb el número de registre 3009 al Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya.

Forma part del Registre de Grups d’Interès de la Generalitat de Catalunya amb el número 3545.

Dades identificatives:

Fundació Sant Tomàs
C. Sot dels Pradals, 7 08500 Vic
info@santtomas.cat
G66918095

Missió, visió i valors
Objectius

  • Defensar els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament i les seves famílies.
  • Promoure la consciència pública sobre la discapacitat i la solidaritat de la comunitat vers el col·lectiu, així com fomentar la prevenció, la recerca i els estudis en aquest àmbit.
  • Fomentar a tots els nivells l’atenció de les persones, bàsicament i prioritàriament a les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, en els serveis ordinaris de la comunitat i vetllar per la seva màxima participació, la de llurs famílies i tutors, així com la dels professionals, en el desenvolupament i activitats de I’entitat.
  • Promoure, crear i gestionar els centres i serveis que siguin necessaris i que incloguin la comarca d’Osona com un dels seus àmbits d’actuació i en la mesura de les seves possibilitats.
  • Donar suport a les famílies afectades i facilitar als progenitors, familiars i tutors informació, formació i assessorament adequat.
  • Gestionar contractes, convenis i concerts amb les administracions públiques en els àmbits definits com a objecte de la Fundació.
  • Col·laborar amb totes aquelles entitats i organismes públics i privats que tinguin uns objectius semblants,
  • Treballar tant per al sosteniment de les activitats com per al desenvolupament de projectes de millora o d’innovació.
  • Garantir, dintre de la Fundació Sant Tomàs i en tots els seus centres i serveis, el respecte a les persones i a la seva llibertat, creences i opcions manifestades i realitzades de forma democràtica.
  • Desenvolupar serveis de formació i centre formador, tant per a persones amb discapacitat com sense discapacitat, sempre que, de forma directa o indirecta, se’n derivi un benefici per persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament.
  • Facilitar la formació i el suport a la inserció per tal que els beneficiaris, en la mesura de les possibilitats, realitzin un treball que representi un estímul personal, amb un salari just i amb inclusió social. La promoció laboral es fomentarà tant a nivell de la integració en l’empresa ordinària, col·laborant amb les empreses, persones i entitats, públiques o privades que puguin proporcionar llocs de treball adequats, com a nivell de gestió d’un Centre Especial de Treball.
  • Gestionar un Centre Especial de Treball en el qual es podrà realitzar qualsevol tipus d’activitat productiva i de prestació de serveis per part de persones amb discapacitat i específicament:
  1. Hostaleria, Serveis de Cuina Central i Càtering
  2. Serveis de recepció, auxiliar administratiu i control d’accessos i informació al públic
  3. Serveis de neteja i manteniment d’espais
  4. Jardineria i conservació d’infraestructures
  5. Serveis industrials, manipulats i elaboració d’objectes d’artesania
  6. Comerç al detall en establiments, online i fora d’establiments, inclòs el comerç en parades de venda i mercats ambulants
  7. Gestió de banc d’ajudes tècniques
  • Fomentar, desenvolupar, gestionar i afavorir la pràctica continuada de l’activitat física, esportiva i de lleure dels usuaris.
  • Portar a terme totes aquelles accions que serveixin per al compliment de les finalitats de la Fundació: serveis d’atenció precoç, educatius, formatius, inserció laboral, socials, habitatge, de salut, rehabilitadors, lleure, esport i comunitaris. I, en especial, les encaminades a potenciar i a promoure l’autogovern, el creixement personal, la normalització social i, en general, la millora de la qualitat de la vida de les persones.
  • En l’àmbit cultural, la Fundació vetllarà per la conservació i la protecció del patrimoni cultural propi, en concret del monestir de Sant Tomàs de Riudeperes, propietat de la Fundació i que li dona nom. Situat al terme municipal de Calldetenes, ha estat declarat pel govern de la Generalitat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). La Fundació vetllarà per la difusió d’aquest monument històric a la societat i perquè sigui posat en valor en el conjunt del patrimoni cultural català.

Activitats
Sant Tomàs actualment gestiona un centre de desenvolupament i atenció precoç i un centre de desenvolupament integral, una escola d’educació especial, un centre ocupacional, un servei d’habitatge, un servei d’acolliment residencial per a persones amb necessitats de suport generalitzat, un club de lleure i esport, un servei de respir per a les famílies. un centre de formació i inserció laboral i un centre especial de treball. També compta amb un servei de voluntariat i un servei d’atenció a les famílies i demandes. Per a més informació, cliqueu aquí.
Òrgans de govern i equip directiu
Els patrons de la fundació exerceixen llurs càrrecs gratuïtament, d’acord amb els article 332-10 de la  Llei 4/2008, de 24 d’abril, del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, relatiu a les persones jurídiques. Podeu consultar-ne la composició aquí.

Pel que fa al comitè de direcció de la Fundació, els imports bruts rebuts durant l’exercici 2022 en concepte de retribucions, indemnitzacions i dietes ascendeixen en conjunt a 265.914,03€.  Podeu consultar-ne la composició aquí.

Estatuts
Memòries Anuals
Balanç social
Informació econòmica

Estats financers i memòria econòmica

Auditories

Concursos, contractes i licitacions
Pla d'igualtat
Protocol d'assetjament
Carta de serveis
Segell Fundación Lealtad

Fundació Tac Osona

Creada el 2010, sense ànim de lucre, treballa per crear llocs de treball estables, ajustats a la realitat del mercat i orientats a la integració social de les persones amb discapacitat, preferentment intel·lectual, i de col·lectius amb especials dificultats d’integració en el mercat de treball. Gestiona l’empresa d’economia social de Sant Tomàs (Centre Especial de Treball-CET).

Està inscrita amb el número de registre 2657 al Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya.

Forma part del Registre de Grups d’Interès de la Generalitat de Catalunya amb el número 3087.

Dades identificatives:

Fundació Tac Osona

C. Alp, 14 08560 Manlleu
info@tacosona.cat
G65187056

Més informació