26 abril, 2023

Sant Tomàs prepara l’estrena del musical El Vol del Petit Príncep

Hi participaran més de 90 persones entre persones ateses, voluntàries i professionals de l’entitat

La producció compta amb la col·laboració d’entitats com l’Escola d’Art i Disseny Superior de Vic o la coral Arrels 

Les persones ateses del Centre Ocupacional de Manlleu de Sant Tomàs seran les protagonistes del musical “El Vol del Petit Príncep” una adaptació de l’obra El Petit Príncep que està previst que s’estreni aquest mes de juliol. Hi participaran una norantena de persones entre les quals hi hauran 48 persones ateses al Centre Ocupacional juntament amb 9 professionals d’aquest servei.

La idea de fer aquesta representació sorgeix de la necessitat de crear una iniciativa que permetés trobar-se totes les persones ateses d’aquest servei que està repartit en 5 espais ubicats en diferents municipis. Tal com explica la seva directora Ariadna Bayot “fem vídeo trucades i ara que ja no hi ha restriccions per COVID, ens trobem periòdicament però ens calia tenir un projecte conjunt que ens crees sentiment de grup i de pertinença”. La idea del musical va ser “molt ben acceptada i es va començar a escriure una versió totalment accessible, de cultura comunitària amb implicació d’entitats de tota la comarca i de transformació social” defineix Bayot.

 

Un petit príncep “especial”

Una de les primeres coses que es van fer va ser anar a Barcelona a veure l’espectacle El Petit Príncep de la companyia Perla 29. Va ser una sortida amb famílies i voluntaris que participaran i que va permetre a totes les persones fer-se una idea de què explica la història. A continuació, van triar el nom de l’espectacle ja que “el Petit Príncep de Sant Tomàs serà especial i això ho havia de reflectir el títol” diu Bayot. A hores d’ara ja hi ha 5 comissions que treballen per tal de poder tirar endavant aquesta producció.

Una és la de cant on preparen les composicions i les interpreten, una altra és la de narració on les persones es van aprenent el guió per llegir-lo amb fluïdesa, entonació i entenent el que llegeixen, la de dansa que permet preparar les coreografies, la d’il·lustració on es preparen els dibuixos que es projectaran durant l’obra i finalment la de confecció per dissenyar el vestuari de dels actors principals i també tots els complements. “Tot això no seria possible sense el suport de més de 30 persones voluntàries que acompanyen amb els seus coneixements i experiència a la creació d’aquest musical” explica Bayot.

Les entitats que s’hi han implicat a través de persones que hi estan vinculades són la Coral Arrels, la Coral Cantadors dels dijous, l’Escola Dansa’t de Torelló, Parellada visualart de Taradell, labors l’Abella, l’Associació de sords de Vic i comarca i l’Escola d’Art i Disseny Superior de Vic a través dels alumnes de serigrafia de grau mig. L’espectacle compta amb la col·laboració del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Manlleu.