10 setembre, 2024
Sant Tomàs gestiona la cantina de l’Institut de Vic
La Cuina de Sant Tomàs s’ocuparà, a partir d’aquest dijous, de gestionar la cantina de l’Institut de Vic que compta amb més de 2.000 alumnes i 210 professors. L’entitat que s’ocupa de donar suport i millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca, ha assumit aquesta concessió en la que hi treballen dues persones amb discapacitat intel·lectual i dues monitores referents. Es tracta d’un equip de treball que oferirà opcions d’esmorzars, cafès i begudes i també dinars elaborats per la Cuina de Sant Tomàs. A la tarda també hi haurà servei de berenars per aquells alumnes i professors que cursin cicles formatius al centre.
La cantina és un establiment destinat a atendre a les persones de la comunitat educativa del centre i que tal com explica el director de l’Institut de Vic Cristòfol Estrella ens permetrà “formar i educar els nostres alumnes per tal que vegin i coneguin la diversitat i sàpiguen valorar la importància de donar oportunitats a qui les necessita”. Per l’equip directiu de l’institut l’aposta per Sant Tomàs suposa “un tancament del cercle” ja que ens permet formar als nostres alumnes i donar oportunitats laborals i socials a les persones vinculades a Sant Tomàs.
A més, la història té una part encara més emotiva i és que un dels treballadors que servirà a la Cantina és exalumne del centre educatiu. Es tracta de Jordi Vilardell que porta més de 10 anys vinculat a la Cuina de Sant Tomàs i que entoma aquest “nou repte professional amb moltes ganes i emoció de tornar al meu institut però ara treballant-hi” explica.
Des de La Cuina de Sant Tomàs, la seva responsable Imma Aumatell explica que el servei que es prestarà donarà feina a quatre persones però que no descarta augmentar-ho segons les necessitats que sorgeixin. L’espai on està ubicat és el de l’antiga cantina però s’hi han fet adequacions de l’espai.
Les franges més concorregudes s’espera que siguin l’hora de l’esmorzar on s’oferiran entrepans, begudes i alguna proposta de brioxeria, els dinars que seran les propostes que la Cuina de Sant Tomàs elabora a les seves instal·lacions i que se serviran calentes a la cantina, i els berenars on també hi haurà propostes d’entrepans i begudes.
L’horari de la cantina serà de 9 del matí a 7 de la tarda ininterrompudament.
A la foto, d’esquerra a dreta: Imma Aumatell, Cèlia Lozano, Marta Codinach i MªÀngels Boixeda que són les dues monitores, i Cristòfol Estrella. Hi falta Jordi Vilardell.