17 març, 2025

L’Obrador de patates de Sant Tomàs presenta al Fòrum Gastronòmic de Girona el gust al pebre

Les patates de Sant Tomàs estan presents a partir d’avui al Fòrum Gastronòmic de Girona per presentar el seu primer gust després que fa quasi tres anys sortissin al mercat per primera vegada. Es tracta de les patates de Sant Tomàs al pebre negre i també les elaboren les persones amb discapacitat intel·lectual vinculades a l’entitat, a l’obrador de Manlleu amb els mateixos ingredients com són l’oli d’oliva verge arbequina i la sal del delta de l’Ebre.

Aquest gust amplia les referències d’aquest producte que té el projecte social de Sant Tomàs al darrere i permet ampliar les oportunitats d’inserció laboral de les persones amb discapacitat o amb risc d’exclusió social. “Per nosaltres era molt important donar a conèixer, no només aquesta nova referència, sinó també el projecte social que hi ha al darrere de les nostres patates fregides i és un orgull poder-la presentar en un espai tan valuós com és el Fòrum Gastronòmic de Girona” explica el director general de Sant Tomàs Ricard Aceves.

Les patates al pebre negre es podran trobar a les botigues habituals a partir del mes de maig però al Fòrum Gastronòmic de Girona, i de la ma del distribuïdor gironí d’alimentació selecte Ian Vinest, es podran degustar per primera vegada i conèixer una mica més el projecte que hi ha al darrere.

 

L’envàs del nou producte incorpora la mirada de l’estudi d’art i disseny de Sant Tomàs, Autèntic, el qual ha creat les lletres de pebre negre que podem veure a la bossa. “N’estem molt satisfets, ja que això posa en valor el talent i les capacitats de totes les persones i més concretament les vinculades al nostre estudi d’art” assegura Aceves.

Aquest nou gust arriba quan les patates de Sant Tomàs ja es poden trobar a pràcticament tot el territori català, a través d’algunes de les principals cadenes de supermercats, i també a Andorra.

El Fòrum Gastronòmic d’enguany tindrà lloc entre els dies 17, 18 i 19 de març al Palau de Fires de Girona. Es tracta d’un punt de trobada anual per a la formació, la reflexió i el debat en el món enogastronòmic per on passen més de 12.000 visitants professionals, on es fan més d’un centenar d’activitats i sessions i més de 170 empreses exposen els seus productes.