5 octubre, 2023
La Cuina de Sant Tomàs engega un projecte per evitar malbaratar 5.200 menús
La Cuina de Sant Tomàs elabora 450 menús cada dia i distribueix aliments que acostumen a voltar els 110 quilos per dia. Es tracta d’una volum prou important que sovint genera excedents que volten els 10 quilos diaris. Des de l’entitat s’ha impulsat un projecte que consisteix en fer front al malbaratament alimentari de la Cuina central i les diferents cuines i menjadors escolars que gestionem.
Es tracta del projecte “Cap Menú Sense Destí” que té per objectiu redistribuir tot el menjar cuinat sobrant a persones que es troben amb situacions de vulnerabilitat social i econòmica. A més, aquesta iniciativa permet reintroduir els menús saludables de la cuina fomentant una alimentació variada i saludable a la vegada que disminueix l’impacte social, econòmic i ambiental del malbaratament alimentari.
Amb aquesta iniciativa està previst que es puguin arribar a reaprofitar 5.200 menús al llarg d’un any a través de col·laboracions amb diferents entitats de la comarca que poden fer arribar aquests plats cuinats a les persones que atenen.
Aquesta actuació ha estat subvencionada pel Departament d’Acció Climàtica, Agenda Rural i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.