3 juliol, 2024
El Taller botiga de Vic celebra el primer aniversari
Des de fa un any Sant Tomàs compta amb el primer punt de venda físic de l’entitat que també és un Centre Ocupacional. Al carrer de la Riera de Vic està ubicat el Taller botiga de Sant Tomàs on diàriament 8 persones vinculades a l’entitat fan treballs d’artesania social així com participen de la seva comercialització. Tal com explica la responsable d’aquest projecte Ariadna Bayot és una proposta que “dona resposta a les inquietuds artístiques de les persones usuàries i permet fomentar la seva autonomia i millorar la relació amb l’entorn i donar sortida al seu projecte de vida”.
Durant aquest primer any de funcionament l’Alfons Serra, en Juan Manuel Gerrero, la Inderpreet, la Marta Cañada, la Marta Bigas, en David Benítez, l’Elisabet Puigcorber i la Núria Nogué han realitzat tallers de biomorter que els ha permès aprendre a fer torratges, tallers d’estampació per tote bags o tallers de dibuix. A més, també han participat en l’elaboració de la decoració del Mercat Medieval i han fet d’instructors impartint cursos oberts per ensenyar a fer corones d’estiu per la Festa Major de Vic o de Nadal al desembre. Tal com diu Bayot “el Taller botiga és una iniciativa de treball amb xarxa que permet valorar la feina de les persones amb discapacitat intel·lectual i visibilitzar les seves habilitats així com facilitar que tinguin un rol actiu a la comunitat”.
L’Elisabet Puigcorber assegura que durant aquest primer any s’ho ha passat molt bé i que ha après a fer bufandes, joies i a atendre els clients. Per la Marta Bigas el millor del primer any ha estat “poder cosir quasi cada dia, fer bufandes i ventalls i les lletres del primer aniversari”. A banda, li ha agradat molt atendre clients i alguns s’han convertit en habituals. N’hi ha d’altres que són turistes i per poder-los explicar el projecte en anglès, han començat un curs d’aquest idioma per poder explicar els productes.
Les feines del Taller botiga no s’acaben mai i durant aquest primer any han venut torratxes de biomorter, corones de roba per Nadal, bijuteria i productes de xocolata o les patates de Sant Tomàs. L’equipament compta amb el distintiu de Punt d’Interès Artesanal pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat gràcies a la singularitat i el valor social de les creacions.