2 desembre, 2024
El conseller d’Agricultura Òscar Ordeig visita Sant Tomàs
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya Òscar Ordeig ha visitat Sant Tomàs aquest dilluns al matí. Ha recorregut les instal·lacions de la Cuina de l’entitat situada a Calldetenes per conèixer el projecte que està duent a terme per tal de fer front al malbaratament alimentari. Es tracta d’una iniciativa que permet recuperar aquella producció sobrant que es troba en bones condicions i donar-li una segona oportunitat a través de donar resposta a les necessitats socioeconòmiques de les persones ateses. Tal com ha explicat la directora de la Cuina Imma Aumatell “és una manera de poder donar resposta a les necessitats internes de l’entitat i, al mateix temps, afrontar el gran repte que teníem, que era acabar amb el malbaratament alimentari”.
Aquest projecte va ser un dels que va aconseguir finançament a través de la primera convocatòria dels ajuts de l’estratègia alimentària de la Generalitat. Aquest dilluns el conseller Ordeig, en aquesta visita, ha anunciat l’obertura de la segona convocatòria que estarà dotada amb 10,6 milions d’euros “per donar resposta a grans reptes com l’emergència climàtica i la cohesió territorial” ha explicat Ordeig.
El conseller també ha pogut conèixer l’obrador de patates fregides de Sant Tomàs a Manlleu. Ordeig ha estat acompanyat pel president de l’entitat Joan Casany, la vicepresidenta primera Carme Bover, el vicepresident segon Marc Verdaguer i el director general de Sant Tomàs Ricard Aceves. També han seguit la visita l’alcalde de Calldetenes i els regidors de Manlleu Marta Moreta, Lluïsa Bautista i David Bosch.