20 març, 2023
36 esportistes del Club CAR de Sant Tomàs competiran en els Jocs Special Olympics
19 futbolistes, 9 jugadors i jugadores de petanca, 2 persones que juguen a tennis taula i 6 nedadors i nedadores seran les persones vinculades al Club CAR de Sant Tomàs que a partir del 30 de març i fins al 2 d’abril competiran als Jocs Special Olympics que aquest any tindran lloc a Granollers i que arriben a la dotzena edició. Els 36 participants de Sant Tomàs tenen entre 21 i 60 anys i formaran part dels quasi 1.500 participants catalans, espanyols i internacionals que competiran en alguna de les 14 disciplines olímpiques que integren aquest esdeveniment.
Un d’ells és en Dani Montilla que acudeix per primera vegada a unes olimpíades i ho farà com a futbolista de l’equip del Club CAR. Ell explica que espera “passar-s’ho molt bé” i assegura que té “ganes de tot: de guanyar, de perdre i d’empatar”. A l’equip de futbol l’acompanyarà l’Arnau Oriol que és davanter i ja té experiència ja que serà la segona vegada que participa en uns Special Olympics. Tots dos demanen un desig: “poder arribar a la final”.
A la disciplina de tennis taula competirà la Carme Párraga que des de fa més de 15 anys juga amb l’equip del Club CAR del Vic Tennis Taula. Ella té 51 anys i explica que està molt il·lusionada de poder formar part de les esportistes que competiran. A banda d’ells tres, els esportistes del Club CAR que participaran en aquests Jocs seran Juan Esteban Arcila, Imma Campdelacreu, Xevi Casellas, Quico Castro, Albert Corominas, Aleix Creixans, Manel Gallifa, David Hernández, Ignasi Julià, Joel León, Roger Malavé, Alberto i Francisco Martin, Jordi Martínez, David Martínez, Paulo Martins, Anna Molina, Elisabet Olivé, Joan Perelló, Álex Pérez, Josep Mª Planàs, Anna Pueyo, Ivet Ramírez, Miquel Ramon, Toni Soler, Àlex Tarter, Sílvia Tuneu, Pere Verdaguer, Jaume Vila, Albert Vilardell, Jordi Viñas i Sergi Voltà.
Els Jocs Special Olympics són l’esdeveniment esportiu més important per a les persones amb discapacitat intel·lectual. Tenen lloc cada quatre anys i a Catalunya se celebren des de l’any 1988. L’edició d’aquest any l’organitzen la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL), Special Olympics Catalunya (SOCat) i l’Ajuntament de Granollers. A més, són un espai de convivència, activitats socials, lleure i sobretot reconeixement de les persones amb discapacitat intel·lectual juguen a la nostra societat.