13 març, 2023
Sant Tomàs compta amb un grup validador d’accessibilitat cognitiva
Sant Tomàs, a través del Centre Ocupacional de Manlleu, ha format a un grup validador per tal de poder identificar oportunitats de millora en l’accessibilitat cognitiva de l’entitat i en un futur d’entitats o institucions que estiguin interessades en facilitar la comprensió de les seves comunicacions o retolació. Es tracta d’un grup de quatre persones que ja han fet la formació teòrica i pràctica i que ara ja estan preparats per començar a treballar per detectar com es poden fer espais i comunicacions més accessibles per a totes les persones.
El primer espai que validaran serà el Centre Cívic Santa Anna on un grup de persones del Centre Ocupacional hi són ateses. L’objectiu és detectar quina senyalització és millorable i quina és adequada per tal que totes les persones usuàries d’aquest equipament s’hi puguin moure amb facilitat i des de fora, el puguin localitzar ràpid a través d’una bona cadena d’accessibilitat.
Es tracta de l’Albert Corominas, Jaume Mas, Puri Martín i Tarek Al Garbouni que juntament amb l’educadora i dinamitzadora del grup Montse Ropero realitzaran aquests treballs que d’entrada es faran per millorar l’accessibilitat de Sant Tomàs, però que en un futur es vol oferir com un servei més de l’entitat a institucions o empreses que els pugui interessar. Per Ropero, l’equip validador ha sortit de la “voluntat d’elles i ells de formar-ne part i de la identificació de perfils molt complementaris com poden ser persones que saben llegir, altres que no, homes i dones, persones amb esperit crític i altres que tinguin interès per l’ús del pictograma en el seu llenguatge”.
Aquest equip té un objectiu molt clar que és eliminar les barreres i això passarà per analitzar els espais i els seus usos i elaborar un informe on es posin de manifest els aspectes a millorar i es donin les solucions per aconseguir-ho.